Kort historikk

Fra premeiutdeling etter turnering på Bærum, dato ukjent.
Fra premieutdeling etter turnering på Bærum GK i Lommedalen, dato ukjent.

Golfgruppen i Hydro Oslo Bedriftsidrettslag, i dag kalt Hydro Aktiv, ble etablert på begynnelsen av 1990-tallet av ildsjeler i det som den gang var konsernets gjødseldivisjon, Hydro Agri.

Golfgruppen fikk raskt mange medlemmer fra Hydros divisjoner og konsernstaber med tilstedeværelse i Oslo-området og ble det største lokale idrettslaget i det verdensomspennende selskapet, uansett idrettsgren. Foruten i Oslo, var det aktive golfgrupper ved Hydros fabrikk- og kontorsteder i Bergen, Porsgrunn, Raufoss og Holmestrand.

De første årene hadde Golfgruppen egen logo, den gang vikingskipet var Hydros kjennetegn. I dag er vikingskipet en del av logoen til Yara.
De første årene hadde Golfgruppen egen logo, den gang vikingskipet var Hydros kjennetegn. I dag er vikingskipet en del av logoen til Yara.

På det meste – den gang Hydro var et omfattende konglomerat av selskaper og aktiviteter innenfor olje og gass, lettmetall, petrokjemi, industrigass, mineralgjødsel, lakseoppdrett og kraftproduksjon – hadde Golfgruppen i Oslo mer enn 400 medlemmer. Det kunne være over 40 deltakere i turneringene som gruppen jevnlig arrangerte i Oslo-området. Årets høydepunkt var det nasjonale Hydromesterskapet på Borre golfbane, anlagt ved en herregård som i sin tid var eid av Hydros grunnlegger Sam Eyde.

Hydro overtok oljeselskapet Saga Petroleum i 1999, men skilte de påfølgende årene ut en rekke virksomheter. Hydro Seafood, verdens største lakseoppdrettsselskap, ble solgt til Nutreco i 2000. Gjødselaktivitetene ble i 2004 etablert som et eget børsnotert selskap, Yara International. Olje- og gassvirksomhetene ble slått sammen med Statoil i 2007. Petrokjemivirksomhetene ble solgt til britiske Ineos i 2007. Produksjonen av bildeler i aluminium ble overtatt av tyske Benteler i 2009. Hydro Data ble etter hvert innlemmet i Evry. Hydros virksomheter innenfor aluminiumekstrudering ble i 2013 slått sammen med tilsvarende aktiviteter i Orkla i det 50/50 eide samarbeidsselskapet Sapa.

Selv om Hydro også gjorde viktige, strategiske oppkjøp – ikke minst gjennom overtakelse av aluminiumvirksomhetene til VAW i Tyskland i 2002 og Vale i Brasil i 2011, samt kjøpet av Orklas 50 prosent i ekstruderingsvirksomheten Sapa i 2017 – fikk selskapets sentrale staber i Oslo færre medarbeidere, og medlemstallet i Golfgruppen sank.

Golfgruppen har gjennom mange år stått bak hyggelig golf og opphold på Forsbacka ved Åmål i Sverige, og det har blitt en tradisjon som mange medlemmer holder fast ved.
Golfgruppen har gjennom mange år stått bak hyggelig golf og weekendopphold vår og høst i Sverige. Det er en tradisjon som mange medlemmer setter pris på.

Sommeren 2022 hadde Golfgruppen i Oslo om lag 60 medlemmer, rekruttert fra konsernstaber og virksomheter ved hovedkontoret til Norsk Hydro ASA – et av verdens største, integrerte aluminiumselskaper og en betydelig aktør innenfor fornybar norsk vannkraft.

Medlemstallet har gått ned siden 1990-tallet, men Golfgruppen i Oslo er like aktiv. Terminlisten kan friste med en rekke turneringer gjennom utesesongen, og hver vår og høst blir medlemmene invitert til golfhelg i Sverige – i 2020 og 2021 riktignok avlyst på grunn av koronarestriksjonene. Om vinteren får medlemmene tilbud om å leie golfsimulator til sterkt subsidiert pris. Nybegynnere er hjertelig velkomne som medlemmer i Golfgruppen og kan få støtte til «Veien til golf»-kurs.

Om du er blant dem som har lyst til å begynne å svinge golfkøller og gi deg i kast med et livgivende og veldig artig spill i lag med Golfgruppen i Hydro i Oslo, ta kontakt med et av styremedlemmene eller følg oppskriften for innmelding på denne siden!

topplogo